Kürşat Koçak’ın Bozkır askeri teşkilatını konu alan “Bozkır Atlı Süvarilerinin Teşkilatlanmaları, Saldırı ve Savunma Taktikleri, Teçhizatları” adlı kitabı Bilge Kültür Sanat tarafından yayınlandı. Kitaba seçkin kitapçılardan ve online satış platformlarından ulaşabilirsiniz. İyi okumalar.
Uzun yıllar Bozkır Kültürü çalıştığım dönemlerde aynı zamanda askerî teşkilatlar üzerinde de okumalarda bulundum. Sürekli kafa kurcalayan ve cevaplanmayı bekleyen soru ise, hanedanlar yıkılıp Türk devletleri çökerken, Türklerin ordusunun nasıl zarar görmeden her şeye rağmen ayakta kalabildiği ile ilgiliydi. Derin araştırmalar sonucu Türk ordusunun daha ilk çağlardan itibaren kurumsallaşmayı başardığını gördüm. Kara Kuvvetleri Komutanlığının, kuruluşunu MÖ 209 tarihi ile başlatması bu sebepten ötürüdür.
Hun hükümdarı Mete Han, Hun Türklerinde ilk defa onlu sistem ve emir-komuta zincirini meydana getirmiş ve Türk ordusunda köklü reformlar yapmıştır. Mete Han’ın bu reformları sayesinde Türk ordusu teşkilatlanma, taktik ve diğer tüm açılardan özgün bir anlayış kazanmış, kurumsallaşmış ve komşularının örnek aldığı bir ordu hâline gelmiştir. Böylece, Türk devletleri yıkılsa da Türk ordusunun sarsılmaz gücünden destek alarak kısa sürede yeni Türk devleti kurulabilmiştir. Bu eser, Türk ordu teşkilatının başlangıcı, taktikleri, silah, teçhizat ve lojistiğini Bozkır kültürü devri içinde ele almıştır.
2002 yılında istanbul’da dünyaya geldi. Esenler İstanbul Ticaret Odası İmam hatip lisesi mezunu. Öğrenimine Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Tarih bölümünde devam etmektedir. Faal olarak Tarihî Haber’de editörlük yapmaktadır.